Retourplaza nieuws

Retourplaza verhaal

In de provincie Noord-Holland is de sector ‘industrie’ sterk vertegenwoordigd. Uit 300 inzendingen heeft een panel van innovatie-experts een selectie gemaakt en is de MKB Innovatie Top 100 tot stand gekomen. Retourplaza één van de gelukkige award winnaars! Retourplaza is een webshop dat retour gestuurde producten een tweede kans geeft.

Webshopland groeit elke dag, zo ook de retouren. Dagelijks worden duizenden artikelen online besteld en tegelijkertijd weer teruggestuurd om verschillende redenen. Voor veel webwinkeliers is het retourproces een flinke kostenpost. Veel producten verdwijnen in de opslag, worden tegen een dumpprijs verkocht of worden vernietigd. Deze artikelen verdienen een tweede kans, vindt Retourplaza. Retourplaza biedt retour gestuurde producten een tweede kans. In 2015 heeft Retourplaza een software ontwikkelt dat deze retour gestuurde producten uitgebreid onderzoekt, test en controleert en aan de hand van de uitkomsten een label en korting geeft. Alle retour gestuurde producten krijgen een unieke status die wordt vastgelegd en gefotografeerd waardoor er een nieuwe verkoopprijs kan worden bepaald.

Door de ontwikkelde software van Retourplaza krijgen de retour gestuurde producten een tweede kans en belanden ze niet in de prullenmand, hierdoor werkt Retourplaza dus ook nog aan een beter milieu. Retourplaza is uniek in wat zij doen, en is dus innovatief door de eigen grading software. Retourplaza is een pionier op het gebied van retouren. Veel bedrijven maken jaarlijks onnodig veel kosten door de grote toestroom aan retouren. Retourplaza helpt deze bedrijven graag door hun eigen grading software in te zetten.

Retourplaza biedt dus retour gestuurde producten een tweede kans waardoor zij altijd een korting kunnen aanbieden nog bovenop de laagste internetprijs. Retourplaza geeft dus extra korting en werkt aan een betere wereld!

Om de andere genomineerde bedrijven of het gehele artikel te lezen ga dan naar de officiële website van de Kamer van Koophandel - MKB innovation top 100.

 

Retourplaza in de media!

Telegraaf (1juli2020) @ gehele artikel
'De ondervraagde consumenten zijn het meest tevreden over Coolblue en Retourplaza. Deze webwinkels beschrijven de staat van het product goed en plaatsen foto’s van eventuele schade.'

Emerce (2juli2020) @ gehele artikel
'Het meest tevreden zijn de panelleden over Coolblue die de staat van het product goed beschrijft en eventuele schade illustreert met foto’s. Ook Retourplaza doet dit. Er zijn ook webwinkels die onder de noemer tweedekansproduct refurbished apparaten verkopen.'

Consumentenbond (10juli2020) @ gehele artikel
'De staat waarin de Tweedekans-producten zich bevinden, wisselt nogal: Met name Coolblue en Retourplaza omschrijven de producten duidelijk en eventuele schade wordt geïllustreerd met foto’s.'