Retourplaza 5e van 100 meest innovatieve MKB bedrijven volgens de Kamer van Koophandel

Retourplaza 5e van 100 meest innovatieve MKB bedrijven volgens de Kamer van Koophandel

Retourplaza behoort in de top van de 100 meest innovatieve MKB bedrijven volgens de Kamer van Koophandel. Retourplaza.nl, innovatie software oplossing en verkoopplatform, voor online retouren is beloond met een 5e positie in de top 100 van meest innovatieve MKB bedrijven van 2017.

Kamer van Koophandel MKB Innovatie Top 100
Uit 300 inzendingen heeft een panel van innovatie-experts een selectie gemaakt en is de MKB Innovatie Top 100 tot stand gekomen. Retourplaza is één van de gelukkigen die tot deze top behoort. 

 

Het probleem in e-commerce
Webshopland groeit elke dag, zo ook de retouren. Dagelijks worden duizenden artikelen online besteld en tegelijkertijd weer teruggestuurd om verschillende redenen. Voor veel webwinkeliers is het retourproces een flinke kostenpost. Veel producten verdwijnen in de opslag, worden tegen een dumpprijs verkocht of worden vernietigd. Retourplaza biedt retour gestuurde producten een tweede kans.

 

Door de ontwikkelde software van Retourplaza krijgen de retour gestuurde producten een tweede kans en belanden ze niet in de prullenmand, hierdoor werkt Retourplaza dus ook nog aan een beter milieu. Retourplaza is uniek in wat zij doen, en is dus innovatief door de eigen grading software. Retourplaza is een pionier op het gebied van retouren. Veel bedrijven maken jaarlijks onnodig veel kosten door de grote toestroom aan retouren. Retourplaza helpt deze bedrijven graag! 

 

Retourplaza verhaal

 

Waarom Retourplaza is genomineerd
Retourplaza biedt met de innovatieve Cloud software ‘Return Asset Valuator’ de mogelijkheid tot het verlagen van kosten en het verhogen van opbrengsten voor retouren. Een belangrijk onderdeel daarin is de Grading+ app die het mogelijk maakt om de unieke status van het retour gestuurde artikel te bepalen inclusief het fotograferen van het unieke artikel. Vervolgens wordt deze data zonder nabewerking, met slimme algoritmes, voorzien van de bijpassende prijs en omschrijving om deze weer optimaal te kunnen aanbieden.


Deze oplossing kan door webwinkels en logistieke dienstverleners worden ingezet. De software van Retourplaza maakt het mogelijk om het maximale uit retouren te halen via het daarvoor geschikte en gewenste kanaal.Daarnaast biedt Retourplaza een eigen verkoopplatform waar retour gestuurde producten een 2e kans wordt aangeboden. Deze oplossingen zijn de innovatiedrijvers geweest voor de top 100 nominatie.

 

Conclusie
Retourplaza biedt dus retour gestuurde producten een tweede kans waardoor zij altijd een korting kunnen aanbieden nog bovenop de laagste internetprijs. Retourplaza geeft dus extra korting en werkt aan een betere wereld!